Crme de cassis

Liquor Restrictions and the cassis de Dijon Principle

The cassis de Dijon principle stipulates 25% to be the minimum alcohol level to be contained in spirits. This requirement applies to both imported and domestic liqueurs in all European Union (EU) member countries. There are two primary presumptions regarding this cassis requirement. First, there is the presumption of mutual recognition commonly referred to as the presumption of marketability or the dual burden rule. The dual burden rule needs to be balanced against the rule of reason. With respect to this assumption, goods lawfully produced in an EU member state can be sold to other member countries without imposition of any restrictions. Therefore, in any case ruling that involves commercial transactions of liquor, the court must state that: [4] “[t]here is therefore no valid reason why, provided they have been lawfully produced and marketed in one of the Member States, alcoholic beverages should not be introduced into any other Member State.” [5] 

Therefore, rules which inflict a dual burden on an importer in the sense that he or she has to satisfy product requirements of his or her domestic country, and varied requirements that exist in other countries he or she wishes to export, are said to violate or breach Article 34. [] 

Торт-мусс ВиолетViolet

Торты, пирожные и рулетыРейтинг рецепта: 5 из 5

Crme de cassisЛариса Троцюк30.11.2017

Муссовый торт Виолет(Violet) представляет из себя десерт с лёгким вкусом и ароматом Прованса. Здесь замечательно и гармонично соединились два основных ингредиента – черника и лаванда. Тонкий бисквит с миндалём, нежное сливочное крем-брюле с едва уловимым послевкусием лаванды, более выразительный вкус черничного конфи. Объединяет торт чернично-лавандовый мусс. Зеркальная глазурь поддерживает общее настроение.

Вкус: нежный, сливочный

Метки: ароматный, бисквит, зеркальная глазурь, лаванда, миндальная мука, мусс, черника

Посмотреть рецепт Crme de cassis

Торт-мусс Эстель

Торты, пирожные и рулетыРейтинг рецепта: 5 из 5

Crme de cassisЛариса Троцюк29.04.2019

Представляю вам свой авторский муссовый торт “Эстель”. Он объединил в себе несколько вкусов, замечательно перекликающихся друг с другом. Основную роль здесь играет ежевика, вторую, но не менее значимую партию составляет шоколад. Итак, что же в итоге получилось. Шоколадный бисквит, лёгкое и воздушное как облако ежевичное бланманже, желе из ежевики с добавлением ликёра, ванильный кремё с белым шоколадом. Все слои помещены в невероятно вкусный и ароматный шоколадный мусс с добавлением чая “Саусеп”, который прекрасно влился в композицию вкусов и добавил незабываемый акцент десерту.

Вкус: нежный, сливочный, шоколадный
Метки: бланманже, ежевика, зеркальная глазурь, крем, мусс, шоколад

Посмотреть рецепт Crme de cassis

Торт Чуао(Chuao) Пьер Эрме

Активное время: 02:30Торты, пирожные и рулетыРейтинг рецепта: 5 из 5

Crme de cassisЛариса Троцюк30.03.2019

Торт Чуао из книги Пьера Эрме “Ларусс Шоколад”. Три тонких шоколадных бисквита без муки, прослоенные шоколадным ганашем с чёрной смородиной и ликёром Creme De Cassis, целые ягоды чёрной смородины, пропитанные сиропом, покрывает торт шоколадный ганаш. Бархатная, трюфельная текстура, гармоничный, насыщенный вкус и аромат. Замечательный десерт от великого французского кондитера. Всё гениально и просто! Готовьте и получайте удовольствие!

Вкус: шоколадный
Метки: ароматный, без глютена, бисквит, Пьер Эрме, сливки, чёрная смородина, шоколад

Посмотреть рецептCrme de cassisЛариса ТроцюкЯблочный зефир

Здравствуйте, Наталья! Благодарю Вас за отзыв и вопросы! Воду соединяем с сахаром, помешиваем до полного растворения сахара. На поверхности сиропа будут мелкие пузырьки, как при кипении. Измеряем температуру. Когда она достигнет 80 градусов добавляем смесь агар-агара и сахара. Периодически помешивая, доводим сироп до температуры 110 градусов, снимаем его с огня и вливаем тонкой струйкой во взбивающуюся массу. Дальше всё по рецепту. Наталья, Вы спрашиваете о капельках жидкости. Здесь может быть несколько вариантов. Недоваренный сироп, недоваренное пюре. И ещё один нюанс. В любом рецепте по приготовлению зефира пишется, что после отсадки его на коврик или пергамент, зефир должен стабилизироваться 12-24 часа. За это время он подсушивается и полностью меняет свою текстуру по сравнению с тем моментом, когда его отсадили. Зефирная масса вкусная уже сразу после приготовления, она очень быстро застывает, но не стоит торопиться и склеивать зефир между собой. Дождитесь нужного времени. Удачных Вам экспериментов! :))

Crme de Cassis полукровка

Это более легкая версия французского ликера. Готовиться он из красно и черной смородины.

  • 1 стакан с горкой красной смородины
  • 2 стакана с горкой черной смородины
  • 750 мл нейтрального крепкого алкоголя
  • 2 стакана темного сахара
  • 1 стакан воды

Под стаканами здесь понимается американский 1 cup = 8 унциям = 236 мл.

Как приготовить:

  1. Смородину нужно помыть и перебрать, переложить в миску и хорошенько её размять, пока каждая ягода не даст сок. Пересыпать давленую ягоду в банку.
  2. Добавить спирт (здесь желательно использовать чистый спирт или максимально крепкий самогон), хорошо перемешать его с ягодой и накрыть банку полиэтиленовой пленкой. В таком состоянии банка должна простоять 24 часа при комнатной температуре.
  3. Снять пленку, еще раз подавить ягоду и перетянуть горлышко банки новой пленкой. Поставить емкость в холодильник на 7-10 дней, пока напиток не станет темно-пурпурным.
  4. Процедить настойку через несколько слоёв марли и отжать ягодный жмых. После чего сварить простой сироп: смешать сахар и воду, подогреть и мешать до тех пор, пока сахар не растворится.
  5. Смешать настойку и охлажденный сироп, разлить по бутылкам, плотно укупорить и хранить в холодильнике не больше 3 месяцев.

Crme de cassis

Crme de cassis

Legislacin

La denominación Crème de Cassis de Dijon, decretada el 21 de diciembre de 1923, garantiza que la maceración de la fruta se ha efectuado en la comuna de Dijon. Desde 1989 dispone de una indicación geográfica de origen, pero no dispone de certificado de Indicación Geográfica Protegida (IGP) dado que las bayas de casis no proceden de cultivos situados en el término municipal de la ciudad.[3]​ Un consorcio interprofesional ha intentado desde 1997 obtener una específica para la Crème de Cassis de Bourgogne, que garantizaría tanto el origen como la variedad de fruta, así como la cantidad usada en la elaboración.

Читайте так же:  Рецепт настойки конского каштана

Ликер красносмородиновый по-польски

По факту это обычная смородиновая настойка из , но рецепт интересен тем, что в ней используется уже знакомая нам белорусская . Нашел его только сейчас, поэтому публикую в этой статье.

  • 500 мл Зубровки или обычной водки;
  • 200 г красной смородины;
  • 100 г сахара.

Ягоду сорвать с веточек, перебрать и хорошо промыть. Пересыпать её в чистую литровую банку, добавить сахар и растолочь их вместе. Добавить Зубровку, закрыть плотно крышкой и оставить в темном прохладном месте на 2 недели или до тех пор, пока ягода полностью не обесцветится. Каждые 2-3 дня банку желательно встряхивать, чтобы сахар растворился полностью. По завершении настаивания напиток можно фильтровать через несколько слоёв марли и вату, разливать по бутылкам и дегустировать.

Ликер черносмородиновый на коньяке

Готовим на бренди – традиционной алкогольной основе Крем де Кассис. В рецепте указаны пропорции для приготовления обычного черносмородинового ликера, но если вы хотите получить французский ликер, то просто вдвое увеличьте количество сахарного сиропа. Вы также можете из половины полученной настойки на ягоде сделать обычный ликер, а из другой – Кассис.

  • 0,5 л бренди или водки;
  • 250 г черной смородины (можно использовать сушеную ягоду);
  • 250 мл воды (для сушеной ягоды);
  • 180 мл сахарного сиропа.

Если вы используете свежую ягоду, то просто её промойте и раздавите. Если же вы решили попробовать сушеную смородину, то подогрейте 250 мл воды и добавьте в неё сушеную ягоду, после чего снимите емкость, в которой подогревалась вода, с огня, накройте её крышкой и дайте ягоде отмачиваться в кипятке 5 минут. Воду затем слейте. Ягоды же поместите в банку, залейте её бренди (коньяком) и дайте настояться 1 неделю, периодически настойку нужно перемешивать. Затем настойку нужно отфильтровать и добавить нужное количество простого сахарного сиропа. Разлить напиток по бутылкам и плотно укупорить. Дать ему вызреть еще 2 недели.

Рецепты Кира и Кир Рояля ждите совсем скоро – очень качественные коктейли на основе Crème de Cassis, которые легко готовить и которые не стыдно подать к столу на любое празднество.

References

  1. ^ Duplais, Pierre & Duplais, Pierre, Jr (trans. by M. McKennie) (1871) Philadelphia: Henry Carey Baird. page 518.
  2. ^ Marianski, Stanley & Marianski, Adam (2012) Seminole, FL : Bookmagic LLC. page 265. ISBN 9780983697343.
  3. ^
  4. ^
  5. ^
  6. ^ marque-alcool.com
  7. ^ Agatha Christie, Dead Man’s Mirror, 1986, page 184.
  8. ^ Agatha Christie, The Clocks, 1963, page 145.
  9. ^ Agatha Christie, Hercule Poirot’s Casebook, 1984, page 320.
  • v
  • t
  • e

Alcoholic drinks

History and production
History of alcohol
  • History of alcoholic beverages
  • History of beer
  • History of wine

    • History of Bordeaux wine
    • History of Champagne
    • History of Chianti
    • History of French wine
    • History of Portuguese wine
    • History of Rioja wine
    • History of Sherry
    • History of South African wine
Production
  • Alcohol industry
  • Brewing
  • Distillation
  • Drinking establishments
  • Fermentation
  • Winemaking
Alcoholic drinks
Fermented drink
  • Beer
  • Cider
  • Mead
  • Rice wine
  • Sake
  • Wine
Distilled drink
  • Brandy
  • Gin
  • Liqueur
  • Rum
  • Tequila
  • Vodka
  • Whisky
Fortified wine
  • Madeira wine
  • Marsala wine
  • Port wine
  • Sherry
  • Vermouth
Distilled drinks by ingredients
Fruit
Apple
Applejack
Calvados
Cashew apple
Feni
Coconut
Arrack
Fig
Boukha
Grape
Armagnac
Brandy
Cognac
Pisco
Plum
Slivovitz
Țuică
Pomace
Chacha
Grappa
Marc
Orujo
Tsikoudia
Tsipouro
Zivania
Various fruits
Eau de vie
Himbeergeist
Kirschwasser
Marillenschnaps
Nalewka
Pálinka
Rakia
Schnaps
Cereals
Barley
Irish whiskey
Japanese whisky
Scotch whisky
Maize
Bourbon whiskey
Corn whiskey
Tennessee whiskey
Rice
Awamori
Cheongju
Rice baijiu
Shochu
Soju
Rye
Korn
Rye whiskey
Starka
Sorghum
Baijiu (Kaoliang wine)
Multiple grains
American whiskey
Canadian whisky
Other
Agave
Mezcal
Tequila
Buckwheat
Buckwheat whisky
Shochu
Sugarcane or molasses
Aguardiente
Cachaça
Clairin
Guaro
Rum
Seco Herrerano
Tharra
Various starches
Akvavit
Horilka
Poitín
Shochu
Vodka
Liqueurs and infused distilled drinks by ingredients
Almond
Amaretto
Crème de Noyaux
Anise
Absinthe
Arak
Hierbas
Herbs de Majorca
Ouzo
Pastis
Rakı
Sambuca
Blackthorn shrub
Patxaran
Chili peppers
Pertsivka
Chocolate
Chocolate liqueur
Cinnamon
Tentura
Cloudberry
Lakka
Coconut
Malibu
Coffee
Kahlúa
Tia Maria
Egg
Advocaat
Hazelnut
Frangelico
Herbs
Aquavit
Bénédictine
Brennivín
Crème de menthe
Metaxa
Unicum
Honey
Bärenjäger
Drambuie
Glayva
Krupnik
Juniper
Gin
Jenever
Orange
Cointreau
Curaçao
Grand Marnier
Triple sec
Star anise
Sassolino
Sugarcane/molasses
Charanda
Various fruits
Campari
Cedratine
Crème de banane
Crème de cassis
Limoncello
Schnapps
Sloe gin
  • Portal

This page was last edited on 7 March 2019, at 14:50

Conclusion

The European Union Law contains various Articles. This paper has examined Article 34 TFEU, which necessitates free movement of goods in EU member states. Precisely, the discussion has centred on the cassis de Dijon, as one of the principles within the Article. The principle recognises the aspect of mutual recognition among member states. It demands that once a good or product is lawfully placed on the market in one of the EU member state, other states can also have access to it. This is what is termed as a mandatory requirement in any court ruling regarding the cassis principle. However, there exist deviations within the applicability of the cassis de Dejon principle. Many are the times that court rulings and decisions have complicated existing situations, rather than providing concrete solutions. The paper has explored on various court cases in which judgement passed results in the creation of complicated issues. In such circumstances, the applicability of the cassis has been violated, breaching its set requirements. The presence of the cassis in such situations has proved ineffective and having less importance. Therefore, it is correct to argue that it would be wise if the cassis de Dejon principle would be abandoned because its importance is frequently violated.

Black Currant Liqueur

Crme de cassis

Taste. A high quality fruit liqueur will have lots of layers of flavor, much more than just a whack of sugar. Black currants should add acidic, berry and even floral notes to the liqueur.

Ingredients. Look at the ingredient list on your creme de cassis. It should read: currants, sugar, alcohol (baies de cassis, sucre, alcool) and maybe some water (eau). The rest is undesirable.

Alcohol Content. The alcohol content should be between 15 and 20 percent.

Shelf Life. An unopened bottle could last many years as long as it is stored in a cool dry place. Once opened you should finish fruit liqueur within a few months and store it in a cool location.

Торт-мусс Эстель

Торты, пирожные и рулетыРейтинг рецепта: 5 из 5

Crme de cassisЛариса Троцюк29.04.2019

Представляю вам свой авторский муссовый торт “Эстель”. Он объединил в себе несколько вкусов, замечательно перекликающихся друг с другом. Основную роль здесь играет ежевика, вторую, но не менее значимую партию составляет шоколад. Итак, что же в итоге получилось. Шоколадный бисквит, лёгкое и воздушное как облако ежевичное бланманже, желе из ежевики с добавлением ликёра, ванильный кремё с белым шоколадом. Все слои помещены в невероятно вкусный и ароматный шоколадный мусс с добавлением чая “Саусеп”, который прекрасно влился в композицию вкусов и добавил незабываемый акцент десерту.

Вкус: нежный, сливочный, шоколадный

Метки: бланманже, ежевика, зеркальная глазурь, крем, мусс,

Trade Rules and the cassis de Dijon Principle

The cassis de Dijon principle permits free trade among member countries, and necessitates full conformity to set requirements and regulations. Irrespective of these requirements, countries within the EU have adopted measures to inhibit free trade. For instance, recently the Scottish government passed the alcohol minimum pricing rule that inhibits free trade of alcoholic beverages in the country. The Scottish government noted that upon full implementation of the rule, “the cheapest bottle of wine would be ВЈ4.69 and a four-pack of lager would cost at least ВЈ3.52.” [24] This implies that trade activities within the context of alcohol products are likely to reduce in the near future because of the decreased demand. The European Commission claimed that “the plans were contrary to EU law on free trade,” [25] violating the cassis de Dijon principle. However, basing on the EU law, the plans are justifiable on the basis that they are applicable in the context of “public health, social problems and crime.” [26] Literature has it that the height of alcohol use in the Scotland is high, a factor that enhances the emergence of social and health problems. Therefore, “increasing the price of cheap alcohol is likely to achieve a reduction in harmful consumption of alcohol.” [27] But what is the inference of such a notion? The cassis de Dijon principle would be breached, violating free trade. Therefore, it is no better to have the principle in existence. [] 

Other Recipes

Crme de cassis

You can use a little creme de cassis in all sorts of dessert recipes, but it can also make a surprising and most welcome addition to some savory dishes.

Duck. Pan fried duck breasts are sublime when topped with sweet black currant sauce, made simply by adding a little water to the liqueur, heating and seasoning with salt and pepper.

Fruit Sauces. Currant marries very well with other berry flavors, as in this .

Homemade. It is totally possible to make your own fruit liqueurs – in fact, here in France, it is a popular pastime. Fresh clean fruit is macerated in alcohol for several months in the refrigerator. The resulting liquid is then combined with sugar syrup.

Ice Cream. Pour a small amount of creme de cassis onto a few scoops of vanilla ice cream for a fast and delicious dessert.

Jelly. Add creme de cassis to a black currant jelly recipe – about 1/4 cup for several pounds of fruit.

Sorbet. It can also be used in your favorite sorbet recipe. Adding several tablespoons or more will boost the flavor of black currant sorbet, but also other fruit sorbets.

Trifle. Stir the liqueur into mixed berries and layer with pieces of cake or lady fingers, whipped cream, and custard in a trifle dish.

Non-Discrimination Rule and the cassis de Dijon Principle

The cassis de Dijon contains a non-discrimination rule, which demands that all EU nations must have limited degrees of discrimination for the rule of reason to apply in their context. [12] Non-discrimination rule aims at protecting foreign goods and products from difficulties or disadvantages in international markets. The non-discrimination rule operates under the principles of domestic law. This rule necessitates member states to recognize that goods and products that are lawfully introduced or placed in the market with respect to the regulations of exporting countries, can also be lawfully marketed irrespective of whether there exist differences in the rules of importing countries or not. [] 

Origin and production

The modern version of the beverage first appeared in 1841, when it displaced “ratafia de cassis”, which had been produced in prior centuries.

While crème de cassis is a specialty of Burgundy, it is also made in Anjou,[3]England,[4]Luxembourg, Alberta, Quebec and Tasmania.[5]

The quality of crème de cassis depends upon the variety of fruit used, the content of the berries, and the production process. If it is labelled “Crème de Cassis de “, one is guaranteed berries from the commune of Dijon.

In 2015, the new protected geographical indication (PGI) “Crème de Cassis de Bourgogne” was approved. Promoted by a syndicate of fruit producers and liqueurs companies from Burgundy, this “Crème de Cassis de Bourgogne” guarantees the Burgundian origin and the minimum quantity of berries used in its production, essentially the variety Noir de Bourgogne.

Selling Arrangement and the cassis de Dijon Principle

Cassis de Dijon principle ensures free movement of goods through eradication of quantitative restrictions and custom duties. [17] Thew cassis de Dijon principle ensures that goods and products move freely between EU member countries so long as they are produced in accordance with set regulations and requirements. All business organizations operating in member states are free to exchange their products as long as those products are affected in a similar manner, with regards to domestic law requirements in other member countries. However, “certain selling arrangements for products from other Member countries fall outside the scope of the prohibition laid down by Article 34 TFEU”. [18] The elimination of technical and physical barriers, aim at sustaining international trade among member countries. The principle holds that both domestic goods and imports among member countries should bear no quantitative restrictions. [] 

Dijon France

Crme de cassis

Creme de cassis was first marketed in 1841 under the mark Lejay-Lagoute, a brand that persists to this day. Auguste-Denis Lagoute was inspired by the ratafia de Neuilly, which was made from macerated fruits and was a popular Parisian drink at that time. To create a new fruit liqueur, Lagoute took the idea of ratafia and made it with black currants, which were growing at the end of the rows in the vineyards of Bourgogne near Dijon.

It was not until the 1940’s though that the liqueur really took off. A certain Felix Kir, the flamboyant canon and mayor of Dijon, popularized the practice of pouring the local white wine AligotГ on top of a small amount of cassis. This drink, known as a Kir, is so loved by the French that it is now said to be the second most popular aperitif in France – I believe right after .

These days cassis liqueur is made in other places in France, but the bulk is still made in the Dijon region.

C-290, Wallonian Case-Commission v Belgium

The notion of non-discrimination has been violated in many court cases. For instance, in the Wallonian waste case, which involved the Wallonian Case-Commission v Belgium, the judge had an opportunity to outline a new definition of non-discrimination. [14] The case involved the validity of the Walloon Regional Executive, who barred the importation of any form of waste into Wallonia. However, some exemptions were provided to other Belgium regions like Brussels and Flanders. The European Commission argued that the Wallonian measures were discriminatory, violating the objective of the cassis de Dijon principle. Belgium sought courtвЂs support on environmental basis, arguing that the casis de Dijon discriminatory element was indeed important in protecting Wallonia from being a target of waste from other EU member countries. Besides, Belgium held that waste could not be considered as goods because they did not have any commercial value, hence not meeting the requirements of the cassis de Dijon principle. However, the European Commission held that the Wallon measure was discriminatory because it only barred the importation of foreign waste into Wallonon region and did not include the disposal or storage of domestically produced waste in the Wallonia. Basing on this notion, the Commission asserted that there was no solid cause to justify the measure basing on environmental grounds because it only applied to imported products. Therefore, the measure was discriminatory against imported goods. [15] 

In its ruling, the court held that wastes could not be termed as goods without the presence of commercial value, thus refuting the BelgiumвЂs claim. The court argued that irrespective of whether recyclable or not, wastes form part of goods, hence are allowed to move freely among countries as outlined by the cassis de Dijon principle. However, the court concurred with the BelgiumвЂs argument regarding the environmental protection. The court asserted that waste, even before they accumulate to high levels, pose dangers to the immediate environment; therefore, refuting the argument of the European Commision of the discriminatory aspect of the Wallonia measure. The courts ruling resulted in a state of confusion regarding the applicability of the cassis de Dijon principle. It is apparent that the courtвЂs ruling does not strictly abide by the requirements of the principle. Alterations are made on the principle, making it difficult to precisely know the extent of its applicability. The courtвЂs ruling complicates situations rather than providing a concrete solution; thus, the reason for the argument for abolishing the cassis de Dijon principle. [] 

Caractersticas y elaboracin

Se hace con grosellas negras, la mayoría de las veces de las variedades Noir de Bourgogne y Black Down. La primera tiene un sabor más ácido y le aporta más cuerpo, la segunda le aporta suavidad y azúcares.[1]​ Las bayas son maceradas en alcohol refinado durante dos meses, y se añade azúcar de remolacha tras un proceso de decantación natural.[2]​[3]​ La legislación determina que el licor resultante debe tener 15 grados de alcohol y un mínimo de 400 gramos de azúcar por litro. En la práctica la graduación alcohólica alcanza a menudo 16 y 20 grados, y la proporción de azúcar es superior al mínimo impuesto por la ley. Ésta no precisa la proporción de grosella negra, pero una crema de casis relativamente espesa, lenta en verterse y que se adhiere a las paredes de la botella o de la copa demostrará tener un alto porcentaje de fruta. No se permite añadir colorantes ni aromas artificiales.[2]​

Aunque la crème de cassis es una especialidad de Borgoña, se hace en otras ciudades de Francia, así como en Luxemburgo y Quebec. Su calidad depende de la variedad de usada, así como de las proporciones de los ingredientes y del proceso de fabricación.

Gewerbe Koln vs. Mars GmbH C47093 1995 ECR 1-1923

Court cases that involve the dual burden rule have resulted in more complicated problems, rather than providing a solution to a situation at hand. For instance, in the case between Verein gegen Unwesen in Handel und Gewerbe Koln v Mars GmbH C470/93 [1995] ECR 1-1923, the court’s ruling resulted in more legal problems, failing to solve the problem. The German consumer authorities challenged a sales promotion used by Mars in which he sold ice cream bars that were 10% bigger than the normal size. Besides, Mars used wrappers that were 10% bigger than the normal length. [7] The German consumer authorities perceived Mars†motive to create an impression that the bars sold were bigger than others in the market. Mars moved the notion to court, seeking to challenge the German consumer authorities. However, based on the dual burden rule, the court stated that since Mars bars were sold in all EU countries, they also need to be sold in German. The court concluded that the wrappers used were part of the product and Mars would either have a second production line precisely for his German distributors or change the wrappers at the border point. This created more problems to Mars, solutions. [] 

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Крепкий алкоголь
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: